Sunday, November 13, 2011

Gratinert aubergine

This is a post directed to Norwegian friends and family, a favourite recipe that people ask for frequently. Here we go:

Auberginegrateng:

1 aubergine i skiver.
noe olivenolje (et par skjeer)
2 hvitløksfedd, hakket
ett lite glass hvitvin
en boks hermetiske tomater, hakket
en stor bunt basilikum
2 ts tomatpuré. Hvis du finner puré av soltørkede tomater er dette best. Kjøp et glass til meg også.
150 g ost - mosarella eller en annen norsk, mild ost som smelter fint.
salt og frisk kvernet pepper.

Damp auberginene til de er myke. Varm litt olje i en steikepanne og fres hvitløken ved middels varme. Skru opp varmen, tilsett vinen og kok litt inn. Skru ned varmen igjen og tilsett gomater, basilikum og tomatpuré, kok under lokk til sausen er tykk. Smak til med salt og pepper og hell sausen i en ildfast form (eler vent litt og legg det i lag). Legg aubergineskivene på toppen, pensle dem med litt olje, topp med osten. Bak i ca 30 minutt til osten er gyllen.

And if you wonder what recipe that is, I suspect it's the Italian Melanzane parmigiana.

No comments: